Homepage > Therapieën > Fysiotherapie

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie is het vakgebied dat zich bezig houdt met het menselijk bewegen.  Zowel in uw dagelijkse omgeving, beroep of maatschappelijke participatie. Jaarlijks nemen ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders contact op met de eerstelijns fysiotherapeut met klachten betreffende hun bewegingsapparaat.

 

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID FYSIOTHERAPIE (DTF)

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut is een verwijsbrief niet meer noodzakelijk.
Als u rechtstreeks bij ons komt wordt eerst door de fysiotherapeut beoordeeld of u aan het juiste adres bent, in enkele gevallen wordt u toch eerst naar de huisarts gestuurd. Deze beoordeling of screening wordt uitgevoerd tijdens de eerste afspraak. De therapeut vraagt naar uw klachten (anamnese) en hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de verzamelde gegevens komt de therapeut tot een fysiotherapeutische diagnose en stelt samen met u het behandeldoel en het behandelplan op.

 

ONZE PRAKTIJK

In onze praktijk werken uitsluitend fysiotherapeuten die geregistreerd staan in het kwaliteitsregister voor fysiotherapie (www.kngf.nl of www.fysiotherapie.nl)

Algera Fysiotherapie is in 2002 opgericht met de bedoeling om voor alle inwoners van Lisse en omstreken een zo volledig, gespecialiseerd aanbod te bieden, waarbij samenwerking met andere medische disciplines centraal staat.

Bij Algera Fysiotherapie worden niet alleen diensten geleverd om aandoeningen te behandelen, maar ook worden diensten aangeboden ter preventie van klachten.

Om goede kwaliteit te kunnen leveren blijven onze therapeuten zich ontwikkelen d.m.v. het volgen van vervolgopleidingen en/of cursussen.

 

FYSIOFITNESS

Als aanvulling op uw fysiotherapeutische behandeling of ter verbetering van uw conditie kunt u bij ons terecht in een van onze beweeggroepen.

Bij de start van de Fysiofitness zonder therapie wordt de trainingsperiode altijd voorafgegaan door een zgn. intake gesprek. Na de intake stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma voor u vast.

 

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

De meeste Fysiotherapie behandelingen worden vergoed uit de Aanvullende Verzekering (AV). U kunt per 1 januari bij uw zorgverzekeraar bepalen hoeveel vergoeding u wenst. Bij bepaalde aandoeningen (chronisch), waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunnen volwassenen na de 20ste behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar vallen geheel in de basisverzekering.  We raden iedere volwassene  aan om een goede AV met voldoende behandelingen fysiotherapie te kiezen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de AV. (De basisverzekering is voor iedereen gelijk.)  Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Ook zijn er jaarlijks veranderingen in de pakketten, kijk hiervoor bij uw zorgverzekeraar!

 

DOWNLOAD DE FOLDER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met:

Algera fysiotherapie
Nassaustraat 45 2161 RJ Lisse
Tel: 0252-426338

info@algerafysiotherapie.nl

OPENINGSTIJDEN VOOR FYSIOTHERAPIE:

maandag , dinsdag en woensdag 08:00 - 21.00

donderdag en vrijdag

08:00 - 18:00 uur


Op maandag,dinsdag en donderdagavond zijn er sportgroepen:
19:00 - 21:00 uur

Ook zaterdagochtend tussen 09:30 - 10:30 uur

HOMEPAGE

ALGERA FYSIOTHERAPIE Gezondheidscentrum Oranje-Nassau

HOMEPAGE