Homepage > Therapieën > Fysiotherapie

FYSIOTHERAPIE

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met:

Algera fysiotherapie
Nassaustraat 45 2161 RJ Lisse
Tel: 0252-426338

info@algerafysiotherapie.nl

Fysiotherapie is een vakgebied dat zich bezig houdt met het menselijk bewegen. De fysiotherapeut is deskundig in het gebied van bewegen van mensen. Zowel in hun dagelijkse omgeving, hun beroep als ook hun maatschappelijke participatie. Jaarlijks nemen ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders contact op met de eerstelijns fysiotherapeut met klachten betreffende hun bewegingsapparaat.

 

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID FYSIOTHERAPIE (DTF)

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut is een verwijsbriefje van de huisarts sinds januari 2006 niet meer noodzakelijk. De rechtstreekse toegang vergroot de keuzevrijheid van patiënten. Een bijkomend nadeel is dat er verzekeringen zijn die voor het eerste consult(de screening + intake en onderzoek) 2 behandelingen rekenen.  Dit heeft tot gevolg, wanneer u een beperkt aanvullend pakket heeft, u minder behandelingen overhoudt en kan het raadzaam zijn toch een verwijzing te vragen aan de huisarts. Voor verzekerden van o.a. Zorg en Zekerheid geldt dat de screening + intake en onderzoek als 1 behandeling wordt gerekend.

Bij patiënten die rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaan, wordt eerst door de fysiotherapeut beoordeeld of ze aan het juiste adres zijn, of moeten worden doorgestuurd naar een collega, arts of specialist. Deze beoordeling of screening wordt uitgevoerd tijdens de eerste afspraak. Vervolgens vraagt de therapeut naar uw klachten (anamnese) en hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de gegevens die hieruit volgen komt de fysiotherapeut tot een fysiotherapeutische diagnose en stelt samen met u het behandeldoel en het behandelplan op.

 

ONZE PRAKTIJK

In onze praktijk werken uitsluitend fysiotherapeuten die geregistreerd staan in het kwaliteitsregister voor fysiotherapie (www.kngf.nl of www.fysiotherapie.nl)

Algera Fysiotherapie is in 2002 opgericht met de bedoeling om voor alle inwoners van Lisse en omstreken een zo volledig, gespecialiseerd aanbod te bieden, waarbij samenwerking met andere medische disciplines centraal staat.

Bij Algera Fysiotherapie worden niet alleen diensten geleverd om aandoeningen te behandelen, maar ook worden diensten aangeboden ter preventie van klachten.

Om goede kwaliteit te kunnen leveren blijven onze therapeuten zich ontwikkelen d.m.v. het volgen van vervolgopleidingen en/of cursussen.

 

FYSIOFITNESS

Als aanvulling op uw fysiotherapeutische behandeling of ter verbetering van uw conditie kunt u bij ons terecht in een van onze beweeggroepen.

Bij de start van de Fysiofitness zonder therapie wordt de trainingsperiode altijd voorafgegaan door een zgn. intake gesprek. Na de intake stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma voor u vast.

 

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

Bij bepaalde aandoeningen (chronisch), waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunnen volwassenen na de negende behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering.

 

AANVULLENDE VERZEKERING

Het is dus mogelijk dat u een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.

 

DOWNLOAD DE FOLDER

 

 

 

 

 

 

OPENINGSTIJDEN VOOR FYSIOTHERAPIE:
maandag t/m vrijdag

08:00 uur t/m 18:00 uur maandag en dinsdag tot 21.00 uur


Op verschillende avonden zijn er sportgroepen:
19:00 uur t/m 21:00 uur

HOMEPAGE

ALGERA FYSIOTHERAPIE Gezondheidscentrum Oranje-Nassau

HOMEPAGE